Är Cyklister Skyldiga Att Följa Trafiklagar Och Trafikskyltar? Guide

Är Cyklister Skyldiga Att Följa Trafiklagar Och Skyltar?

Cyklar är ett bra sätt att ta sig runt, men måste cyklister följa trafiklagar och trafikskyltar? Svaret är ja. Många regler gäller endast cyklister.

Trafiklagen säger att cyklister ska följa alla trafikregler samt trafikskyltar eller signaler som är specifika för cyklar. Om du cyklar på en trottoar eller över ett övergångsställe har du färre rättigheter än om du körde din cykel på gatan.

Cyklister Måste Följa Dessa Lagar

Cyklister måste följa många andra regler och föreskrifter. Cyklister är skyldiga att följa ett antal regler och föreskrifter som inte alltid finns med i trafiklagarna. Till exempel är cyklister skyldiga att stanna vid alla röda ljus och stoppskyltar.

Cyklister omfattas också av reklamlagar, till exempel de som begränsar hur föremål kan fästas på en cykelram. På många ställen får cyklister bara fästa två saker på sina cyklar: en antenn eller ett styre.

Kan En Cyklist Hindra Trafiken?

Cyklister är skyldiga att följa trafiklagarna och får inte hindra trafiken. Men om cyklisten står på en trottoar eller i ett övergångsställe har de färre rättigheter än om de kör på gatan. Du har tillåtelse att använda din cykel som en sköld mot ett övergrepp och förväntas följa ett vittnes alla skyldigheter.

Är Cyklister Föremål För Samma Trafiklagar Som Bilister?

Ja, en cyklist måste följa alla trafiklagar och skyltar om cyklar. Cyklister omfattas av samma lagar som andra förare av fordon. Det finns också många regler och förordningar som är specifika för cyklar. Cyklister ska stanna vid stoppskyltar och rött ljus.

Cyklister är inte de enda som har lagar de måste följa. Det finns vissa reklamlagar om hur föremål kan fästas på en cykelram som är begränsad till två föremål: en antenn eller ett styre. Cyklister kan hindra trafiken, men måste uppfylla alla vittnesplikter om de blir överfallna.

Måste Cyklar Följa Stoppskyltar?

Cyklister får inte använda stoppskyltar. I USA har cyklar sina egna vägregler som bilister måste följa. Närhelst det uppstår en konflikt mellan cyklister och motorfordon har cyklisten ALLTID företräde.

Även om mellanstatlig lag kan vara förvirrande när det gäller stoppskyltar för cyklister i vissa stater, har många delstater kommunala lagar som uttryckligen ger cyklister rätten att använda korsningar lagligt eller olagligt.

Detta innebär att när man dömer ansvar ofta kommer det att vara upp till ens goda tolkning av huruvida någon såg ut som om de skulle komma eller inte innan han fortsätter genom en korsning. Det här är inte svårt eftersom det inte borde finnas något beteende som tyder på uppsåt.

Det är också värt att notera att om du är en cyklist, gör inte något dumt som att blåsa genom en korsning för att få grönt ljus eftersom du bokstavligen sätter dig själv i riskzonen för en rättegång även om den andra parten uppenbarligen har fel.

Slutsats

Om du någonsin har undrat Måste cyklister följa trafiklagar och skyltar? Svaret är ja. De måste följa samma regler som bilister, inklusive att stanna vid stoppljus och ge efter för fotgängare.

Det finns dock några undantag som att inte slå på rött ljus eller att åka två i linje i ett körfält med minst fyra körfält. Det är viktigt för cyklister att känna till dessa regler så att de kan vara säkra när de är ute och cyklar runt i stan!

Vanliga Frågor

Varför Cyklar Cyklister I Trafiken?

De flesta länder, inklusive USA, har trafik på höger sida av vägen. Därför kommer cyklister att cykla mot den säkraste platsen för att trampa i grupp. På grund av en sammanblandning i en lag från 1885 för cyklar, blev det olagligt för dem att dela utrymme med hästdragna vagnar och andra fordon. Men detta uppdaterades inte när bilismen kom till 1896, så det är fortfarande olagligt idag även om tider har förändrats dramatiskt sedan dess. Det erkändes inte av myndigheterna förrän 2011 men tack vare lobbying från grupperna British Cycling och British Motorists Association; det har diskuterats om att ändra denna bisarra lag (men tyvärr ingen förändring ännu).